Voor Wie

Coaching/Counselling is geschikt:

  • bij problemen met een psychosociale achtergrond. Denk aan aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn of aan het niet optimaal kunnen functioneren, gevoelens van rouw, verdriet, depressieve gevoelens en gedachten.
  • Bij situaties rondom chronisch ziek zijn en werk. Kan ik aan het werk blijven, en hoe kan ik mijn werk behouden? Hoe kan ik leren omgaan met de diagnose? Wat vertel ik aan wie?
  • om inzichten te verkrijgen in (levens)vragen. Zoals vragen over het nut van het eigen bestaan. Waar wil je naar toe in het leven? Counseling gaat daar met name op in. Allemaal vragen die mogelijk aan de orde komen wanneer je hoort dat je chronisch ziek bent.

Een chronisch ziekte is een chronisch aandoening of ingrijpend verloop. Zoals Multiple Sclerosis, Reuma, Fibromyalgie, kanker, Diabetes, ziekte van Parkinson, Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, chronische hoofdpijn, Endometriose, chronisch vermoeidheid syndroom M.E., chronische stress klachten.

Tamara Bijleveld: " Mijn coaching is een uitkomst als jij je in deze situatie herkent en merkt dat je hulp nodig hebt in het behouden van je autonomie. Ik help je om de regie over je leven te herpakken en, zelf te bepalen hoe je met je ziekte omgaat. Ik help je om te denken in mogelijkheden en train je bij het doorbreken van (negatieve)patronen. Ik begeleid je bij het (bewuster) verdelen van je energie."

Je krijgt meer inzicht in je blokkades patronen en overlevingsmechanismen. Geleidelijk leer je ze herkennen en je ervaart wanneer ze niet langer effectief zijn.

Vrienden en familie vinden mogelijk ook steun en een uitlaatklep bij een coach die ervaringsdeskundige is. Ook zij kunnen terecht met vragen zoals; "Hoe kan ik mijn partner bijstaan? Hoe ga ik met zijn/haar ziekte om? Kan ik mijn eigen leven blijven leiden? Is er nog ruimte voor gelijkwaardigheid‚ÄĚ?