Over mezelf

Iets over mijn leven: ,, Als Oefentherapeute-Mensendieck werkte ik als zelfstandige en bij een zorginstelling. In 2000 werd ik chronisch ziek, en “kon” ik mijn beperkingen ervaren. Zeker in die eerste fase zat ik met veel onrust en vragen die ik later ook vaak bij anderen meemaakte. Kernthema’s waar ik tegenaan liep, waren:

 • Je energie neemt af, je kunt niet alles op elk moment van de dag.
 • Je bent bang om afhankelijk van je partner te worden.
 • Je hebt moeite om het mensen te vertellen.
 • Je maakt je zorgen over je baan en je daadkracht als moeder.
 • Als er niets aan je te zien is, heb je het gevoel dat je je moet verantwoorden naar de buitenwereld.

Het zijn allemaal zaken die mij uit balans brachten. Ik wilde dat ik destijds iemand had gehad om te kunnen raadplegen en mij te helpen in mijn zoektocht. Destijds bestond dat eenvoudigweg niet, er was minder aandacht voor. Dat was voor mij de aanzet om de opleiding voor 'Coaching en Counseling' te volgen. Met speciaal aandachtsgebied, “Chronisch zieken” Nu ben ik degene die kan helpen. Als betrokken ervaringsdeskundige coach, die weet wat je als chronisch zieke patiënt doormaakt. Mijn aanpak is daarbij stevig onderbouwd vanuit twee opleidingen. Mijn paramedische opleiding als Oefentherapeut-Mensendieck en mijn coach opleiding aan het "Europees Instituut De Baak" te Driebergen

En verder…
,,Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Kortgeleden ben ik oma geworden. In mijn vrije tijd doe ik aan beeldhouwen, lezen en tennis. In mijn werkkamer staat een beeld dat ik heb gemaakt van zwarte albast. Het beeld is voor mij het symbool van ontplooiing, leven vanuit je kern, jezelf laten zien.” Of zoals Antoine de Saint-Exupery ooit schreef: "Alleen met het hart kun je goed zien, het wezenlijkste is voor het oog onzichtbaar."

Aanvullende informatie over mijn Coaching opleidingen

 • De 4- jarige postHBO-opleiding tot Master Coach en Counselor heb ik gevolgd bij het Coach College de Baak (voorheen Europees instituut De Baak). Sinds 1992 verzorgt het Europees Instituut hoogwaardige opleidingen tot erkend coach en counselor.

  EUROP logo rgb

  voor meer informatie klik hier.
 • Vanuit Stichting Chronisch Zieke en Werk, ben ik gecertificeerd participatie coach.
 • Extern deskundige bij de beoordeling van port-folio's van CCZW

  cczw

 • Bij Multiple Sclerosis vereniging Nederland ben ik “MS- coach op het gebied van MS en werk”.
 • In het VUMC heb ik een ‘Ervarings-uitwisselingsgroep” voor MS-patiënten geleid.

Tenslotte: regelmatig treed ik op als gastspreker bij (internationale)congressen of beroepsgroepen-bijeenkomsten..